Vissen in Wateringse Veld

Verken de vismogelijkheden van Wateringse Veld. Of je nu interesse hebt in het vangen van karper, brasem, voorn, giebel, snoek of baars.

Hemelwater Wateringse Veld: Regels en vergunningen

ls je een fervent visser bent die in Den Haag woont of van plan bent de stad te bezoeken, is er een belangrijk document dat je nodig hebt: het stadsvisbewijs. Dit is je toegangsbewijs tot de vele prachtige vislocaties die Den Haag te bieden heeft. In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt over het stadsvisbewijs, inclusief waar je het kunt kopen, de kosten en de regels die je moet volgen. Daarnaast geven we je een overzicht van de beste vislocaties in de stad.

Wat is een Stadsvisbewijs?

Het stadsvisbewijs is een persoonlijke vergunning die je het recht geeft om te vissen binnen de gemeentegrenzen van Den Haag. Het is een essentieel document voor iedereen die graag een hengel uitwerpt in de stad. Het stadsvisbewijs is specifiek ontworpen voor het vissen met één hengel en beperkt tot bepaalde aassoorten: brood, aardappel, deeg, kaas, granen en zaden, insectenlarven en hun nabootsingen (mits niet groter dan 2,5 cm). Let op, het vissen op roofvis is niet toegestaan met het stadsvisbewijs. Ook is het niet toegestaan om ’s nachts te vissen.

Wat is een Stadsvisbewijs?

Het stadsvisbewijs is te koop bij lokale hengelsportwinkels in Den Haag. Deze winkels zijn gemakkelijk te vinden en het personeel is meestal zeer deskundig en kan je helpen met eventuele vragen die je hebt over het vissen in de stad.

Regels voor Vissen in Wateringse Veld, Den Haag

Als je een visser bent die in het Wateringse Veld in Den Haag woont of van plan bent daar te vissen, zijn er specifieke regels die je moet volgen. Hieronder vind je een overzicht van de regels voor verschillende vislocaties in dit gebied:

 1. Vuurjuffersingel: Je mag vissen in het water langs de Vuurjuffersingel.

 2. Athenesingel: Het is toegestaan om te vissen in het water langs de Athenesingel, maar het is verboden om binnen een straal van 10 meter van het appartementengebouw te vissen of zich op te houden.

 3. Praagsingel (langs het Hemelwater): Je mag vissen in het water langs de Praagsingel, maar het is verboden om binnen een straal van 10 meter van het appartementengebouw te vissen of zich op te houden.

 4. Praagsingel (tussen Noordland en Middenweg): Je mag vissen in het water langs dit gedeelte van de Praagsingel, maar alleen tussen 06:00 en 22:00 uur.

 5. Aanwezige eilanden (Vuur-t/m Noordland): Alleen bewoners van de eilanden mogen vissen vanaf de steigers. Het is niet toegestaan om vanaf de bruggen in het gebied van de eilanden te vissen.

 6. Natuurtheater: Het is verboden om te vissen vanaf de oeverzijde van het natuurtheater. Dit is de ecologische groenzone tussen de stadsboerderij en de Middenweg en het water langs de Waterbiesweg en ligt onderaan de dijk waarover het fietspad van de Rijn er Wateringkade loopt.

 7. Bovendijk, Moskousingel, Waterkersvijver, Londensingel, Henri ter Hallstraat, Guido de Moorstraat, Eduard Verkadelaan, Middenweg, Stavangerstraat, San Franciscosingel, Laan van Wateringseveld, Meierijlaan, Liemerssingel: Je mag vissen in het water langs deze locaties.

 8. Waterbiesweg: Vissen is alleen toegestaan vanaf de zijde van de bebouwing. Het is niet toegestaan om te vissen aan de overzijde van de Waterbiesweg in de ecologische zone.

 9. Middenweg (tussen Laan van Wateringse Veld en T. Mandersstraat): Je mag vissen in het water langs dit gedeelte van de Middenweg.

 10. Stavangerstraat: Alleen bewoners mogen vissen vanuit de tuinen langs de Stavangerstraat.

 11. Ellertsveldlaan: Je mag vissen in de vijvers rondom de Maria Montessorischool.

 12. Parkwater (tussen Zuidenveldlaan en Keukenhoflaan, langs de Santiagosingel, langs het Baroniepad): Je mag vissen in het parkwater op deze locaties.

 13. Mexicosingel, New Yorksingel: Je mag alleen vissen met een vaste hengel vanwege de aanwezigheid van kassen.

 14. Bostonsingel, Havannasingel: Je mag vissen aan de huizenkant van deze singels.

 15. Simon Vestdijkstraat, Menno ter Braakstraat: Je mag vissen in het water langs deze straten.

Let op: Het tijdelijk bewaren van vis is in het stadsdeel Wateringse Veld niet toegestaan. Zorg ervoor dat je deze regels respecteert om problemen te voorkomen en een prettige viservaring te hebben.

Bij twijfel over de visregels in Wateringse Veld of andere gebieden in Den Haag, raadpleeg de volgende documenten: SCZH Lijst Van Viswateren 2019Deze documenten bevatten gedetailleerde informatie over de vislocaties en de bijbehorende regels.

Deze gids is tot stand gekomen in samenwerking met Hengelsportvereniging GHV – Groene Hart en RTV Hengelsport Den Haag. Beide organisaties hebben een diepe passie voor de hengelsport en zetten zich in om vissers in Den Haag en omgeving te ondersteunen.

De Hengelsportvereniging GHV – Groene Hart, voorheen ‘s-Gravenhaagse Hengelsport Vereniging (GHV), is een regionale vereniging met zo’n 18.000 leden en nog eens 2.000 houders van een stadsvisbewijs Den Haag. De vereniging, opgericht in 1908 en statutair gevestigd in Den Haag, biedt toegang tot veel eigen viswater in grote delen van Zuid-Holland en voor een gedeelte ook in het aangrenzende Utrecht.

RTV Hengelsport, gevestigd op het Almeloplein 60 in Den Haag, bestaat al meer dan 13 jaar en is een allround hengelsportwinkel. Ze hebben voor elke visser iets te bieden voor aan de waterkant, waardoor ze een waardevolle bron van benodigdheden en kennis zijn voor de lokale visgemeenschap.

 

© 2023 All Rights Reserved.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist