CBS De Gantel, Laan van Wateringseveld 925,

Koreaanse zwaardkunst bij
Baek-Ho Dojang Den Haag

Netherlands Haidong Gumdo Association

Verken de Wereld van Haidong Gumdo®
Dynamische Koreaanse Zwaardkunst voor Kracht, Traditie en Zelfontplooiing

Haidong
Gumdo®

Over Haidong Gumdo®

Koreaanse
zwaardkunst

Haidong Gumdo is een dynamische zwaardkunst voor welzijn, zelfverdediging en balans van lichaam en geest

Baek-Ho Dojang Den Haag biedt u de unieke kans om de traditionele Koreaanse zwaardkunst, Haidong Gumdo, te leren. Wij nodigen u van harte uit om deze dynamische en krachtige vechtkunst te ervaren met twee gratis introductielessen.

Meer informatie

Over Ons

Baek-Ho Dojang
Den Haag

Haidong Gumdo staat voor een vechtkunst waarbij het gebruik van het Koreaanse zwaard centraal staat.Het belichaamt aspecten die vele mensen belangrijk vinden in het leven. Het betreft een dynamische en krachtige, traditionele zwaardkunstvorm. Wat is Haidong Gumdo? In 1982 kreeg deze Koreaanse vechtkunst, waarbij het gebruik van het zwaard centraal staat, de naam Haidong Gumdo. Het is een kunstvorm die belangrijke aspecten van het leven belichaamt en door alle leeftijdsgroepen wordt beoefend. Haidong Gumdo biedt zowel fysieke als mentale uitdaging, waardoor u op een plezierige manier uw gezondheid en welzijn kunt verbeteren.

Doe mee

Trainingen

Wie kan deelnemen?

Onze lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar en voor volwassenen. Ervaring met martial arts is niet vereist - iedereen is welkom om mee te doen!

Kosten

De eerste 2 lessen zijn gratis om kennis te maken met Haidong Gumdo. Daarna bedragen de kosten:
1 keer per week trainen: € 35 per maand
2 keer per week trainen: € 55 per maand
Familiekorting is van toepassing. Helaas is er momenteel nog geen mogelijkheid om de Ooievaarspas te gebruiken.

Waar

Onze reguliere trainingen worden gehouden in de gymzaal van CBS De Gantel, Laan van Wateringseveld 925 (tram 16 stopt voor de deur).
21 augustus beginnen de lessen weer.

Tijden:
maandag en vrijdag 18:30 tot 19:30.

Contact


Koreaanse zwaardkunst bij Baek-Ho Dojang Den Haag
Dino Jansen
0641-591 909

HAIDONG GUMDO®

Gezondheid (fysiek en mentaal)

Gezondheid (fysiek en mentaal) Haidong Gumdo kan je zelfvertrouwen, stemming, slaapkwaliteit en energie verhogen, evenals je risico op stress, depressie en dementie verminderen. Haidong Gumdo training kan helpen bij dagelijkse sociale interactie door het verhogen van het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en respect van studenten naar elkaar toe.

Welzijn (karakter en sociaal)

Meditatie- en ademhalingsoefeningen verbeteren de ontwikkeling van inwendige energie en geeft rust aan lichaam en geest.

Kinderen en tieners

Ze leren hun martial arts training te gebruiken om hun geest te focussen om zelfbeheersing, goede zelfdiscipline te behouden en daardoor beter in staat te zijn de juiste keuzes te maken.

Volwassenen

Het curriculum is gestructureerd en ontworpen om geleidelijk de vaardigheden en het vermogen van de beoefenaar met het zwaard te ontwikkelen, stap voor stap, van totale beginner tot zwarte band.

Senioren

Haidong Gumdo kan helpen bij het verhogen van flexibiliteit en kracht, evenals het verminderen van je risico op stress, depressie en dementie. Het biedt beoefenaars een toename in vitaliteit.

HAIDONG GUMDO®

Staat voor
해 = Zee
동 = Oost
검 = Zwaard
검 = Weg/kunt/pad
De filosofische betekenis van 'Haidong' is; de zon die opkomt uit de Oostzee, wat de geboorte van briljant licht betekent

Training van

HAIDONG GUMDO®

Meditatie

Meditatie- en ademhalingsoefeningen verbeteren de ontwikkeling van inwendige energie en geeft rust aan geest en lichaam

Zwaard vormen

Als je één wordt met het zwaard, krijgt de beoefenaar meer: kracht, concentratie, coördinatie, evenwicht, flexibiliteit, ademhalingscontrole, timing en snelheid wat tot een gezondere levensstijl leidt.

Kaarsen doven

Dit soort training wordt gebruikt om de focus, kracht, snelheid, controle en de nauwkeurigheid van de beoefenaar te verhogen en te beoordelen.

Zwaarddans

De Haidong Gumdo zwaarddans omvat de cultuur en geschiedenis van Korea. Het geeft de beoefenaar de vrijheid om hun creatieve kant te uiten onder begeleiding van muziek en op een leuke manier te verkennen.

Sparren

Door sparren ontwikkelt de beoefenaar: snelle reflexen, zelftrouwen en inzicht hoe de in zwaardvorm geleerde technieken toegepast moeten worden.

Bamboe snijden

De onderliggende theorie van de zwaardtechnieken wordt beheerst door snij oefeningen. Een harmonie van snelheid, kracht, de juiste voetbewegingen en snel kijken is een vereiste.

Volg een proefles

De eerste 2 lessen zijn gratis om kennis te maken met Haidong Gumdo. Daarna bedragen de kosten.

0641-591 909

Add New Playlist