Kruisingen in Wateringse Veld

In het kort

Bewoners van het Wateringse veld kunnen over een paar jaar rekenen op een betere doorstroming van het verkeer in Wateringse Veld. De gemeente Den Haag heeft namelijk plannen om de kruisingen van de Laan van Wateringse Veld met de Noordweg en het Oosteinde opnieuw in te richten. De verkeersituatie in de wijk is een van de grootste ergernissen van de bewoners. Bovendien worden op dit moment  de wijken Erasmusveld en de Tuinen van Wateringen  gerealiseerd. Om het verkeer hierop voor te bereiden en de verkeersdruk te verlichten, heeft de gemeente besloten om deze kruispunten aan te pakken. De aanpak van deze kruispunten maakt deel uit van een groter geheel. De gemeente werkt namelijk aan een regionale aanpak om doorgaand verkeer van hoofdwegen gebruik te laten maken. Dit houdt onder andere in dat er twee ongelijkvloerse kruisingen komen in de Wippolderlaan (N211), het kruispunt Erasmusweg vergroot wordt en er ook werkzaamheden plaatsvinden aan de Lozerlaan en de Prinses Beatrixlaan. Bewoners zullen nog even moeten wachten voordat ze van de nieuwe kruispunten kunnen profiteren. De gemeente Den Haag verwacht namelijk pas in het tweede kwartaal van 2024 te kunnen starten met de uitvoering van de plannen. Voordat het zover is, wordt het ontwerp nog ter visie gelegd en kunnen Hagenaars daarop reageren. Dit zal in het eerste kwartaal van 2023 plaatsvinden.

Dossier

20  juni 2022: Voorlopige ontwerpen kruispunten Laan van Wateringse Veld

Tijdens de informatieavond, georganiseerd door het Bewonersplatform Wateringse Veld, zijn de voorlopige ontwerpen van kruisingen gepresenteerd. Presentatie van de gemeente tijdens de bewonersavond op 20 jun 2022:

Voorlopige ontwerpen kruispunten Laan van Wateringse Veld.

11 okt 2021: Bewonersplatform Wateringse Veld organiseert een bijeenkomst Verkeer en Openbaar vervoer’

Het bewonersplatform vindt het grootste probleem in de wijk is dat er op bepaalde punten geen doorstroming is en heeft een aantal maatregelen voorgesteld aan de aanwezige politieke partijen:

  • Verbeteren van de doorstroming door twee kruispunten op de Laan van Wateringen veld aan te pakken. De kruising met de Oosteinde en met de Noordweg.
  • Betere afstemming tussen De gemeente Westland, Den Haag en Rijswijk m.b.t. verkeer op de Wateringse veld. De drie gemeenten werken onvoldoende samen, waardoor er onnodig veel verkeer door de Laan van Wateringse veld stroomt.
  • Implementeren maatregelen die de snelheid van het verkeer op de Wateringse veld beperken, waaronder snelheidsmeters.
  • Voorkomen van sluipverkeer door de rijrichtingen van de parallelbanen om te draaien.
  • Omdraaien eindpunt lijn 16 en lijn 9 dit levert de bewoners 8 minuten tijdwinst op als deze naar het centrum van Den Haag reist.
  • Extra halte tram 16 tussen Noordweg en Erasmusweg. Er is tussen deze twee haltes over een afstand van 1,3 km geen halte.

20 mei 2021: Online bewonersavond

Tijdens corona heeft een online bewonersavond plaatsgevonden. De gemeente heeft hier het eerste schetsontwerp van de twee kruisingen laten zien.  

Details

Status

Open

Initiatiefnemers

Gemeente Den Haag

Bewoners Platform Wateringse Veld

Partners van het Bewonersplatform

Logo D66

D66

Hart voor Den Haag

Hart voor Den Haag

Logo VVD vector

VVD

Link naar documenten

26/01/2021 RIS306868 Beantwoording SV Betere bereikbaarheid Wateringse Veld
09/12/2020 RIS306868 Uitstel beantwoording SV Betere bereikbaarheid Wateringse Veld
12/11/2020 RIS306868 betere bereikbaarheid Wateringse Veld
12/11/2020 RIS306868 betere bereikbaarheid Wateringse Veld bijlage 1
12/11/2020 RIS306868 betere bereikbaarheid Wateringse Veld bijlage 2
07/05/2019 RIS302021 Beanwoording SV Aanpak files Wateringse Veld
14/03/2019 RIS302021 Aanpak files Wateringse Veld

Actuele informatie van de gemeente

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist