Wandel- en hardlooproutes in Wateringse Veld

Routes

 

Sorteren

Rondje Lage Veld

Lengte 4.8 km

De route zal plaatsvinden rond de omgeving Lage Veld die deel uitmaakt van het gebied Wateringse Veld.

Bij de route zul je een polderstructuur tegenkomen en de piratenspeeltuin langs de parken.

De route bestaat uit rechte lijnen en doorkruisende lusjes, met een loopafstand van 4,76 km doe je er ongeveer een uur over om de route te lopen in een normaal tempo.

De route is geschikt voor alle leeftijden, echter is het wel wat lastiger voor de mensen die het niet gewend zijn om een uur te wandelen. Maar het is het proberen zeker waard vanwege de landschappen om de wijken heen.

Houd er rekening mee dat de paden voor iedereen toegankelijk is, je kunt wandelaars met loslopende honden tegenkomen. Daarnaast is er ook verkeer en kan je spelende kinderen verwachten. Op sommige paden moet je uitkijken voor fietsers en bromfietsers, geef daarom altijd voldoende ruimte aan anderen.

Aangeboden door: Wijkz

Rondje Fysiotherapie Wateringse Veld

Lengte 12 km

De route zal voornamelijk plaatsvinden in de omgeving Wateringse Veld en Wateringen, Poeldijk ook wel de bermuda van de wijken genoemd. 

Bij de route zul je voornamelijk door rechte lijnen hardlopen en kleine bochtjes tegenkomen, daarnaast loop je ook langs een stukje groen zoals voetbalveldjes en speelplaatsen en de Florence Park. 

De route bestaat voornamelijk uit rechte lijnen en kleine bochten, hier zul je een uur over kunnen doen op een normaal tempo. 

De route is geschikt voor gevorderden met de leeftijden boven de 16, echter is het wel wat lastiger voor de mensen die moeite hebben om de verkeerssituaties in te schatten aangezien je best vaak moet over steken in sommige gebieden in deze route van 12 km lang. 

Houd er rekening mee dat de paden voor iedereen toegankelijk is, je kunt wandelaars met loslopende honden tegenkomen. Daarnaast is er ook veel verkeer en kan je andere weggebruikers verwachten voornamelijk fietsers en, geef daarom altijd voldoende ruimte aan anderen.  

Gelukkig zijn er tijdens de route 4 bankjes waar je even kunt uitrusten.

Aangeboden door: Fysiotherapie Wateringse Veld

Rondje Kwaklaan

Lengte 5.2 km

De route zal voornamelijk plaatsvinden rond de omgeving Wateringse Veld en Wateringen (Kwaklaan).

Bij de route zul je wijken en winkeltjes tegenkomen, daarnaast loop je ook langs een stukje groen zoals voetbalveldjes en speelplaatsen en de ’t Hof Park. De route bestaat voornamelijk uit rechte lijnen en kleine bochten, hier zul je een uur over kunnen doen op een normale tempo.

De route is geschikt voor alle leeftijden boven de 12, echter is het wel wat lastiger voor de mensen die moeite hebben om de verkeerssituaties in te schatten aangezien je best vaak moet over steken in deze route van 5,2 km.

Houd er rekening mee dat de paden voor iedereen toegankelijk is, je kunt wandelaars met loslopende honden tegenkomen. Daarnaast is er ook veel verkeer en kan je andere weggebruikers verwachten. Op sommige paden moet je uitkijken voor fietsers en bromfietsers, geef daarom altijd voldoende ruimte aan anderen.

Aangeboden door: Wijkz

Rondje Morgenstond-Zuid

Lengte 4.4 km
Rondje Morgenstond-Zuid

De route zal voornamelijk plaatsvinden rond de omgeving Escamp.

Bij de route zul je wijken en winkeltjes tegenkomen, daarnaast loop je langs veel groen zoals voetbalverenigingen en speelplaatsen en de Melis Stokepark.

De route bestaat voornamelijk uit rechte lijnen en kleine bochten, hier zul je een uur over kunnen doen op een rustige tempo.

De route is geschikt voor alle leeftijden boven de 12, echter is het wel wat lastiger voor de mensen die moeite hebben om de verkeerssituaties in te schatten aangezien je best vaak moet over steken in deze route van 4,4 km.

Houd er rekening mee dat de paden voor iedereen toegankelijk is, je kunt wandelaars met loslopende honden tegenkomen. Daarnaast is er ook veel verkeer en kan je andere weggebruikers verwachten. Op sommige paden moet je uitkijken voor fietsers en bromfietsers, geef daarom altijd voldoende ruimte aan anderen.

Aangeboden door: Wijkz

Rondje Hogeveld

Lengte 5.4 km

De route zal plaatsvinden rond de omgeving Hoge Veld die deel uitmaakt van Wateringse Veld.

Bij de route zul je een polderstructuur tegenkomen en een stukje geschiedenis van het Pons Romanus of de piratenspeeltuin langs de parken.

De route bestaat uit rechte lijnen en doorkruisende lusjes, met een loopafstand van 5,04 km doe je er ongeveer een uur en 6 minuten erover om de route af te maken op een rustiger tempo.

De route is geschikt voor alle leeftijden, echter is het wel wat lastiger voor de mensen die het niet gewend zijn om een uur te wandelen. Maar het is het proberen zeker waard!

Houd er rekening mee dat de paden voor iedereen toegankelijk is, je kunt wandelaars met loslopende honden tegenkomen. Daarnaast is er ook verkeer en kan je spelende kinderen verwachten. Op sommige paden moet je uitkijken voor fietsers, geef daarom altijd voldoende ruimte aan anderen.

Aangeboden door: Wijkz

Rondje Kinderboerderij

Lengte 1.3 km
Rondje Kinderboerderij

Het startpunt is Stadsboerderij Op den Dijk, een monumentale oude boerderij met een geschiedenis uit de 16e eeuw. Hier vind je een verscheidenheid aan dieren, waaronder koeien, geiten, schapen, konijnen en cavia’s, evenals een kleine speeltuin en fietsjes voor kinderen. De boerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en geopend van dinsdag tot en met zondag van 9:00 tot 17:00 uur. Bezoekers kunnen ook genieten van de schitterende tuin met fruitbomen, moestuin en bijentuin.

Aangeboden door: Bewonersplatform Wateringse veld

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist