Over de route

Lengte: 5.4 km

Startpunt: Hoge Veld

Aangeboden door: Wijkz

De route zal plaatsvinden rond de omgeving Hoge Veld die deel uitmaakt van Wateringse Veld.

Bij de route zul je een polderstructuur tegenkomen en een stukje geschiedenis van het Pons Romanus of de piratenspeeltuin langs de parken.

De route bestaat uit rechte lijnen en doorkruisende lusjes, met een loopafstand van 5,04 km doe je er ongeveer een uur en 6 minuten erover om de route af te maken op een rustiger tempo.

De route is geschikt voor alle leeftijden, echter is het wel wat lastiger voor de mensen die het niet gewend zijn om een uur te wandelen. Maar het is het proberen zeker waard!

Houd er rekening mee dat de paden voor iedereen toegankelijk is, je kunt wandelaars met loslopende honden tegenkomen. Daarnaast is er ook verkeer en kan je spelende kinderen verwachten. Op sommige paden moet je uitkijken voor fietsers, geef daarom altijd voldoende ruimte aan anderen.

  1. Start bij de Serviceplein loop om het gebouw van Centrum Jeugd en Gezin Escamp heen. Je zult na 170 meter aan het einde van de straat rechtsaf richting Mexicosingel lopen.
  2. Vervolgens zul je aan het einde van de straat een brug zien (linkerzijde), je stapt op de brug af waardoor je op het Havannapad terecht komt. Het is een rechte stuk je loopt tot het einde door waarop je vervolgens via de straatje Zevenwoudenlaan (naar links) oversteekt naar Kennemerland singel. Je loopt de straat (Kennemerland singel) door tot dat je het bruggetje ziet die versierd is met 5 rode bloemetjes, deze brug steek je vervolgens over.
  3. Nadat je de brug overgestoken hebt loop je bij de 2de afslag naar rechts de straatje Vrije Van Sluissingel in. Tot het einde van deze straat neem je de linker afslag en kom je op de weg uit van Strijpkade. Je loopt langs het water door tot het einde van de weg. Je loopt met de bocht mee langs de hoofdweg (Noordweg).
  4. Je hebt hier een boomstam waar je voor even een zitpauze kunt nemen. Je vervolgt je weg richting de rotonde. Je steekt over bij de rotonde (rechtdoor). Nadat je overgestoken bent loop je het eerste zijstraatje die je ziet naar links. Je bent nu op de tomatenlaan terechtgekomen. Dit is het langste stuk (900 meter) pad die je moet bewandelen tot dat je de piratenspeeltuin tegenkomt.
  5. De piratenspeeltuin is een soort mini eilandje in het park waar je de afslag naar links neemt. Je loopt door het kleine park door totdat je een kleine brug ziet die een weg vormt naar de woonwijk.
  6. Nadat je de brug overgestoken (naar rechts) hebt kom je op de Keukenhoflaan uit. Je loopt door tot het einde van de straat (naar rechts weer) en je steekt weer een brug over. Je loopt naar links van het park door tot je de weg oversteekt (Laan van Wateringse Veld)
  7. Je loopt door het parkje weer door en steekt weer een bruggetje over, vervolgens loop je met de bocht mee langs de lade en ga je rechtsaf door nog een bruggetje over. Je loopt de straat (New Yorksingel) door. En je loopt bij de 3dezijstraatje (rechterzijde van de straat) naar rechts.
  8. Via de Chicagostraat loop je door tot dat je moet oversteken bij de Laan van Wateringse Veld. Je komt aan de overkant terecht bij de Brasiliastraat loopt een hoekje naar rechts door het speelplein van de basisschool (RKBS), waardoor je nu het eindpunt hebt bereikt

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist