Vind je weg in Wateringse veld

Benieuwd wat je in onze wijk kunt vinden? Wij helpen je een stukje op weg.

Maatschappelijk

Wijkz

Wij merken dagelijks dat bewoners veel zelf kunnen oplossen – als ze daarbij maar de ruimte en ondersteuning krijgen. Wijkz werkt nauw samen met lokale organisaties zoals scholen, huisartsen, politie, bewonersverenigingen, woningcorporaties en de gemeente. Zo brengen we kennis, goede ideeën en de juiste mensen bij elkaar.

Loop eens binnen, of trek onze collega’s op straat aan hun Wijkz-jasje. 

Wijkz


Servicepunt XL Wateringse Veld

Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd, welzijn of maatschappelijk werk? En komt u er met deze website niet uit? Kom dan naar een Servicepunt. 

Servicepunt XL Wateringse Veld


Centrum Jeugd en gezin Wateringse Veld

Het Centrum Jeugd & Gezin (CJG) verzorgt de jeugdgezondheidszorg en jeugdhulp in de gemeente Den Haag. Daarnaast bieden wij extra ondersteuning op het gebied van opvoeden en opgroeien. In elk stadsdeel is er een locatie van het CJG. Kinderen en jongeren kunnen hier bijvoorbeeld een gezondheidscheck laten doen. Of ze kunnen zich laten inenten. Ouders kunnen vragen stellen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, (dokters)assistenten en andere professionals helpen jou graag.

https://www.cjgdenhaag.nl/contact/


Woon Zorgcentra Haaglanden

Op zoek naar een kleinschalige woongroep waar u zich helemaal thuis voelt? WZH Hoge Veld is gespecialiseerd in zorg bij dementie en heeft verschillende woongroepen. Hoe u zelf zoveel mogelijk de regisseur kunt blijven van uw leven.

Ontmoetingscentrum

Met het Ontmoetingscentrum is WZH Hoge Veld de spil in de wijk Wateringse Veld. Of u nu bij ons woont of in de buurt, hier kunt u gezellig genieten van een kop koffie met iets lekkers. Ook zijn er interessante cursussen en workshops. U ontmoet andere mensen en er valt altijd wat te beleven. De voorzieningen in WZH Hoge Veld zijn er met en door cliënten, zodat er alle ruimte is om zelf activiteiten en initiatieven op te pakken en te organiseren.

Woon Zorgcentra Haaglanden Wateringse Veld


Sociale Kaart Den Haag


De Sociale Kaart Den Haag biedt informatie over de diensten, producten en activiteiten van organisaties die in Den Haag actief zijn in het sociaal domein. De Sociale Kaart is voor professionals, inwoners en hun netwerk. www.socialekaartdenhaag.nl

Sociale Kaart Den Haag

https://socialekaartdenhaag.nl/landing/?search=Wateringse+Veld&pilar=providers


Medisch

Apotheek Lage Veld

In onze Service Apotheek werken de beste farmaceutische experts. Daarom krijgt u in onze apotheek altijd een persoonlijk advies over de medicijnen, hulpmiddelen en zelfzorgproducten die u gebruikt.


Benu Apotheek

Wij staan met veel plezier voor u klaar en helpen u graag verder. U kunt bij ons terecht voor vragen en advies over uw medicijngebruik. Daarnaast maken wij uw medicijnen klaar en controleren of deze medicijnen passen bij uw persoonlijke gezondheidssituatie.

https://www.benuapotheek.nl/apotheek/wateringseveld


Bibliotheek Wateringse Veld

Lichte en ruim opgezette bibliotheek, waar u onder het genot van koffie of thee een krant of tijdschrift kunt lezen.
Er zijn romans, informatieve boeken, tijdschriften en dvd’s te leen. Ook heeft de bibliotheek een grote jeugdafdeling voor kinderen vanaf 0 jaar!
Er worden veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Meer informatie vindt u op
www.bibliotheekdenhaag.nl  en op onze facebookpagina bibliotheek wateringseveld

Openingstijden

Maandag       12:00 – 17:00

Dinsdag       11:00 – 17:00

Woensdag       11:00 – 17:00

Donderdag       11:00 – 17:00

Vrijdag       11:00 – 20:00

Zaterdag       11:00 – 16:00

Zondag       gesloten

Contactgegevens, Adres

Laan van Wateringse Veld 468
2548 CL Den Haag
070 353 63 63
wateringseveld@bibliotheekdenhaag.nlHaags Ontmoeten voor Ouderen en Mantelzorgers

Samen is alles leuker! Wilt u graag andere mensen ontmoeten? Met hen koffie drinken en een activiteit doen? Maakt u zich zorgen over uw ouder of buurvrouw en zou u hierover eens in gesprek willen? Kom dan bij onze locatie in Hoge Veld.

Locatie Haags Ontmoeten in Wateringse Veld: Laan van Wateringseveld 222, 070-7562800

Op http://wwww.haagsontmoeten.nl vindt u de openingstijden en de geboden activiteiten.


Middin Wonen

Middenweg 129
2548 VE Den Haag
070 397 93 43
middenweg@middin.nl

Meer informatie: https://middin.nl/middenweg

In de omgeving van het trefpunt Middenweg in het Haagse Wateringse Veld wonen 25 cliënten van Middin zelfstandig. De woningen zijn verdeeld over twee gebouwen en twee eengezinswoningen. Op het trefpunt kunnen de cliënten terecht voor verschillende vragen, voor een maaltijd of samen zijn. Ook is het mogelijk om vanuit het trefpunt hulp te krijgen bij de cliënt thuis. Zelfstandig wonen met hulp dicht in de buurt, dat is één van de voordelen van wonen op de Middenweg.

Locatie kenmerken

  • Voor volwassenen die individueel (met begeleiding) willen wonen.
  • Het trefpunt is op vaste tijden geopend.
  • Op het trefpunt wordt dagelijks vers gekookt. Bij mooi weer kan je ook in de tuin zitten of eten.


Scholen in Wateringse Veld

Daltonschool De Vijver

Bent u op zoek naar een vertrouwde en goede school voor uw zoon of dochter? Daltonschool De Vijver, in het bezit van het Daltonpredicaat, is een veilige leerplek voor kinderen, waar zij zich in een goede sfeer zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen. 

Daltonschool De Vijver


Basisschool De Fontein


Basisschool De Fontein is een moderne, katholieke school voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Onze school probeert vanuit een hedendaagse katholieke visie concreet invulling te geven aan normen en waarden als verdraagzaamheid, respect voor elkaar, sociaal-maatschappelijk bewustzijn en behulpzaamheid.

Basisschool De Fontein


De Maria Montessorischool


De Maria Montessorischool is een eigentijdse montessorischool in de wijk Wateringse Veld. Op onze school staat het kind centraal. Montessorionderwijs is onderwijs op maat. Op de Maria Montessorischool worden kinderen zelf actief betrokken bij hun ontwikkeling naar zelfstandigheid. 

De Maria Montessorischool


Christelijk Basis School De Gantel


Wij willen dat het kind veel leert en graag naar school gaat. Wij hechten veel waarde aan een goede sfeer in en buiten de school. De leerkrachten doen er alles aan om het kind de kans te geven zich optimaal te ontplooien. Daarbij speelt de leerkracht een belangrijke en stimulerende rol. “Elk kind kan veel” is hierbij het uitgangspunt. 

Christelijk Basis School De Gantel


Basis School De Waterlelie

Onze school is een echte buurtschool. Bijna alle leerlingen komen uit de wijk Wateringse Veld of uit de Strijp. Ons motto is “Leren is in beweging blijven” met als missie ‘Waterlelie dynamisch leren’: onderwijs is samen ontwikkelen, ontdekken, groeien, werken, leren, bewegen en ervaren.

Christelijk Basis School De Waterlelie!


Wateringse Veld College

Het Wateringse Veld College is een schone, gezonde en respectvolle school waar we echt iedereen een plek willen geven. We kunnen een veilig leer- en leefklimaat alleen samen met jou en alle andere leerlingen creëren. Met elkaar werken en leven we op een rustige manier samen, zodat iedereen zich prettig en veilig voelt.

Wateringse Veld College


Gezondheid in Wateringse Veld

Huisartsenpraktijk Wateringse Veld


Huisartenpraktijk Wateringse Veld. De praktijk is gevestigd op 2 locaties in het woonzorgcentrum Hoge Veld (WZH).

Huisartsenpraktijk Wateringse Veld


Gezondheidscentrum Lage Veld


SHG gezondheidscentrum Lage Veld biedt eerstelijnsgezondheidszorg voor de bewoners in de wijk Wateringse Veld. Voor een huisarts, fysiotherapeut en meer zorgverleners bent u bij gezondheidscentrum Lage Veld van harte welkom!

Gezondheidscentrum Lage Veld


Huisartsenpraktijk J. van der Wal


Huisartsenpraktijk J. van der Wal biedt generalistische zorg (huisartsenzorg) in de breedste zin van het woord aan bewoners en passanten in ons praktijkgebied. Patiënten mogen van ons verwachten dat wij hen bij alle gezondheidsproblemen met raad en daad zullen bijstaan.

Huisartsenpraktijk J. van der Wal


Fysiotherapetisch Centrum Wateringse Veld

Wilt u van uw klachten af?

Wij helpen u graag vooruit. Fysiotherapie Wateringse Veld is een wijkpraktijk. Door onze professionele wijkscan, weten we waar u als onze wijkbewoners aan geholpen willen worden.

Zo hebben we onze behandelingen afgestemd op de klachten die in de wijk en omgeving voorkomen, onderverdeeld in TherapieRevalidatie en Voorzorg.

Informatie: zie onze website https://fysiotherapiewateringseveld.nl

telefoon: 070-3099860

mail: info@fcwv.nl


Kinderopvang


Kinderdagverblijf Gulliver

Kinderdagverblijf Gulliver ligt op een prachtige plek in de wijk Hoge Veld in Wateringse Veld. Uw kind kan vrij van lawaai en verkeer heerlijk buitenspelen in onze unieke binnentuin. In ons ruime en lichte gebouw hebben alle groepen een eigen gezellige ruimte die helemaal afgestemd is op de leeftijd van de kinderen.

De dagopvang bij Gulliver bestaat uit drie groepen:

  • 1 babygroep van 0 – 2 jaar
  • 2 verticale groepen van 1 – 4 jaar

Ook is de peuterspeelzaal en de buitenschoolse opvang in het gebouw gevestigd.

https://www.gro-up.nl/locaties/kinderdagverblijf-gulliver-kdv/

NIEUW: Peuteropvang Toverspiegel, de leukste opstap naar de basisschool!

Geopend vanaf 1 september in het Wateringse Veld

Peuteropvang Toverspiegel van gro-up is er voor kinderen vanaf 2,5 jaar. Onze peuteropvang is meer dan alleen opvang. Kinderen spelen en maken plezier met andere kinderen. En dat is ontzettend goed voor hun ontwikkeling. Al spelend besteden we aandacht aan taal en rekenen. Zo krijgt je kind het juiste opstapje naar de basisschool.

Goed voorbereid op de basisschool

Voordat je kind naar groep 1 van de basisschool gaat, kan het bij ons naar groep 0. Voorschoolse Educatie (VE) heet dat. En dat is – blijkt uit onderzoek en ervaring – een uitstekende start. Ons programma bestaat uit twee of vier ochtenden per week.

Aanmelden voor de peuteropvang

Kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen starten op de peuteropvang. Wil je meer informatie, een rondleiding aanvragen of direct inschrijven. Dat kan! Neem contact op met de locatiemanager, Mandy Duyvestyn, 06 – 26 39 09 22 of stuur een e-mail naar mandy.duyvestyn@gro-up.nl.

De locatie
Peuteropvang Toverspiegel vind je in de prachtige, moderne wijk Lage Veld in het Haagse Wateringse Veld. Ons lichte en gezellige pand heeft een huiselijk sfeer met verschillende ‘hoeken’. Aan de slag met  creatieve bouwwerken in de bouwhoek of een rollenspel in de poppenhoek? Het mag en kan allemaal. Ook zijn wij graag buiten in de heerlijke ruime tuin waar de kinderen lekker kunnen buitenspelen.

De peuteropvang is geopend op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 08.45 12.45 uur. Je vindt ons in hetzelfde pand als Kinderopvang en BSO Toverspiegel aan de Osloweg 11 in Den Haag.


Triodus, kinderopvang en peuterspeelzaal

De onderneming Triodus is gevestigd op Osloweg 11 te ‘s-Gravenhage en is actief in de branche Kinderopvang en peuterspeelzaalwerk. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 41156086 en is gelegen in Zonne Veld in de gemeente ‘s-Gravenhage. Bij Triodus zijn tussen de 11 en 20 personen werkzaam.

https://www.oozo.nl/bedrijven/s-gravenhage/wateringse-veld/zonne-veld/867754/triodus.


Kinderdagverblijf 2In ’t Veld

Zoekt u kinderopvang in het Wateringse Veld? Kinderdagverblijf 2In ’t Veld is al ruim 10 jaar een begrip in de wijk. Ons ruime en sfeervolle kinderdagverblijf bevindt zich in verzorgingshuis WZH Hoge Veld. Zowel binnen als buiten hebben we alle ruimte. Kinderen kunnen dus heerlijk veilig spelen en ontdekken. Daarvoor hebben we een sfeervolle binnentuin en eigen speelplaats achter het pand.

Laan van Wateringseveld 226
2548 CH Den Haag
070-3595895

Geopend:
maandag t/m vrijdag
07:30 tot 18:00 uur

https://www.2samen.nl/kinderopvang/den-haag/wateringse-veld/kinderdagverblijf/kinderdagverblijf-2intveld/


Sporten in Wateringse Veld


Hockey Club Wateringse Veld

 Leyweg 1630, 2548 AE Den Haag
 070 – 221 00 12
 info@hcwv.nl

Voor informatie ga naar http://www.hcwv.nl


Dunlop-DKC is één van de grootste badmintonverenigingen van Den Haag. Wij bieden speel- en trainingsmogelijkheden voor jong en oud. Er kan bij ons op elk niveau gespeeld worden. Van beginnend recreant tot fanatieke wedstrijdspeler. Je kan op verschillende dagen vrijspelen en trainen. Dunlop-DKC speelt competitie op zowel regionaal als landelijk niveau. Daarnaast organiseren wij diverse toernooien zoals het Dunlop-DKC Regio Jeugd Circuit en natuurlijk onze jaarlijkse Howard van Muijen Clubkampioenschappen.

Maar bij Dunlop-DKC draait het om meer dan alleen badminton. Sportiviteit en gezelligheid gaan hand in hand. Op onze speeldagen is onze eigen kantine altijd open om een gezellig drankje met elkaar te doen na het spelen. Verder organiseren wij allerlei andere activiteiten zoals een kerstdiner, een klaverjasavond en een jeugdkamp.

Ons motto luidt dan ook: ‘(Top)sport met plezier!’

Dunlop-DKC speelt in Sporthal Hogeveld. Hier hebben we ook onze eigen geheel vernieuwde kantine. Op zaterdag vinden de thuis competitiewedstrijden plaats voor zowel de Najaarscompetitie als de Voorjaarscompetitie. Sporthal ’t Zandje wordt alleen nog incidenteel gebruikt als onze thuisbasis onverhoopt niet beschikbaar is.

Sporthal HogeveldSporthal Hogeveld
Panamaplein 30
2548 HJ Den Haag
(070) 309 92 81

Routebeschrijving google maps

Openbaar vervoer:
Sporthal Hogeveld is bereikbaar met tram 16 (halte Hogeveld) en bus 30 (halte Laan van Wateringse Veld).

017986e7-ad58-4fcc-8b13-f93c497ba089_Zandje20495-240Sporthal ’t Zandje
Schimmelweg 202
2524XK Den Haag
(070) 396 14 51

Routebeschrijving google maps

Openbaar vervoer:
Sporthal ’t Zandje is bereikbaar met bus 18 (halte Alberdingk Thijmstraat – Zuid).


sv Wateringse Veld GONA Kranenburg

Bezoekadres:

Guido de Moorstraat 35
2548 ZS Den Haag

http://www.svwateringseveld.nl


Haagse Voetbalvereniging S.V.H
Multi Sportcomplex Wateringse Veld
Noordweg 74
2548 AC Den Haag
0174 – 296611
Info@svh-voetbal.nl
Voor meer informatie ga na de website: http://www.svh-voetbal.nlTaekwon-do school Matsoki

Laan van Wateringse Veld 925, Den Haag (Basisschool de Gantel)

meer info www.matsoki.nl


Volkstuinvereniging Nooitgedacht


Volkstuin Nooitgedacht behoudt 4 stippen van het keurmerk ” Natuurlijk Tuinieren” van de AVVN

Op de hoek van de Erasmusweg en de Laan van het Wateringseveld ligt de volkstuindersvereniging ‘Nooit Gedacht’.

Hier  bevinden zich 96 Volkstuintjes. Het is een lust voor het oog om te zien hoe ieder zich, op geheel eigen wijze, inzet om het tot een paradijsje te maken. Men waant zich in een andere wereld zodra je het grote hek achter je laat.

Nooit Gedacht stimuleert natuurlijkvriendelijk beheer en onderhoud van de tuinen. Vanaf augustus 2013 hebben wij het Nationaal Keurmerk Natuurlijk Tuinieren. En sinds oktober 2018 hebben wij het maximaal aantal van vier stippen voor natuurlijk tuinieren behaald. We zijn zojuist opnieuw bezocht door de commissie en hebben weer 4 stippen behaald. Volkstuin Nooitgedacht heeft 95% van het totale aantal te behalen punten gescoord!

Wat is natuurlijk tuinieren?

AVVN, de initiatiefnemer van het Natuurlijk tuinieren-keurmerk, omschrijft dit als volgt: “Natuurlijk tuinieren betekent zodanig tuinieren dat de natuur zich optimaal in de tuin kan ontwikkelen. Het is ook een beetje avontuurlijk tuinieren: Je zoekt naar mogelijkheden om de planten- en dierenwereld met elkaar in harmonie te brengen. Want de een kan niet zonder de ander. Vogels, egels, padden, hommels, bijen, lieveheersbeestjes en tal van andere insecten heb je nodig voor een gezonde tuin. Heel veel dieren zijn nuttig en zorgen voor een natuurlijk evenwicht. In het natuurlijk tuinieren zijn plantenkeuze, tuininrichting en onderhoud er op gericht om zoveel mogelijk dieren en planten een plekje te geven om te leven, te schuilen, te nestelen, te foerageren en te overwinteren.”

Hoe doet Nooit Gedacht aan natuurlijk tuinieren?

In onze borders planten en zaaien we veel verschillende planten en bloemen. Planten en bloemen die vriendelijk zijn voor insecten. Ook hebben we vele struiken waar vogels zich ik kunnen nestelen. We hebben een insectenhotel, een bijentuin, takkenwallen om het terrein heen en een vlindertuin. En er is een bospad, een kruidentuin en een bloemenweide. Er is veel te zien en ontdekken bij Nooit Gedacht.

Ons complex grenst aan een van de twaalf ecologische verbindingszones van Den Haag. Aan de andere kant van het terrein ontwikkelt de gemeente de duurzame wijk Erasmusveld en creëert zij een ecolint met waterpartijen en natuurlijkvriendelijke oevers. Door deze gunstige ligging versterken de aangrenzende gebieden elkaar. We vergroten zo het leefgebied voor vogels en insecten en waardevolle begroeiing krijgt nog meer de ruimte.

Op onze site kunt u alles lezen over onze bezienswaardigheden.

Door het natuurlijk tuinieren worden er veel unieke waarnemingen m.b.t flora en fauna gedaan op onze volkstuin. Op de facebookpagina Flora en Fauna Erasmusveld kunt U deze waarnemingen terugzien.

Nooit Gedacht is een openbaar park

Wat veel buurtbewoners niet weten is dat onze volkstuin openbaar park is. Zolang de poort openstaat, bent U van harte welkom om op het terrein te wandelen, mits U op de paden blijft. We willen U graag laten meegenieten van alle natuurpracht en hebben daartoe een wandeling uitgezet op het terrein. U vindt een beschrijving van deze wandeling aan de linkerzijde in een houder zodra U de poort doorkomt.

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist