Over de route

Lengte: 4.8 km

Startpunt: Hoge Veld

Link naar Strava

Aangeboden door: Wijkz

De route zal plaatsvinden rond de omgeving Lage Veld die deel uitmaakt van het gebied Wateringse Veld.

Bij de route zul je een polderstructuur tegenkomen en de piratenspeeltuin langs de parken.

De route bestaat uit rechte lijnen en doorkruisende lusjes, met een loopafstand van 4,76 km doe je er ongeveer een uur over om de route te lopen in een normaal tempo.

De route is geschikt voor alle leeftijden, echter is het wel wat lastiger voor de mensen die het niet gewend zijn om een uur te wandelen. Maar het is het proberen zeker waard vanwege de landschappen om de wijken heen.

Houd er rekening mee dat de paden voor iedereen toegankelijk is, je kunt wandelaars met loslopende honden tegenkomen. Daarnaast is er ook verkeer en kan je spelende kinderen verwachten. Op sommige paden moet je uitkijken voor fietsers en bromfietsers, geef daarom altijd voldoende ruimte aan anderen.

Start: Serviceplein Wateringse Veld.

Einde: Serviceplein Wateringse Veld.

  1. Start bij de Serviceplein (Panamaplein 34, 2548 HJ Den Haag) loop richting Brasiliastraat, je vervolgt deze straat totdat je bij Tomatenlaan bent en hier ga je naar rechts. Je loopt nu over het pad Tomatenlaan.
  2. Vervolgens zul je aan het einde van de pad Tomatenlaan de Piratentuin tegenkomen (klein eilandje). Via deze eilandje loop je naar links, je vervolgt je pad langs het water tot het einde. Je loopt nog steeds door langs het water en langs het weg Zuidenveldlaan.
  3. Je loopt aan het einde van Zuidenveldlaan naar rechts, je komt nu op het pad Strijpkade terecht. Het water bevindt zich nu aan je linkerzijde. Aan het einde van het pad kom je bij een kruispunt, je steekt over via het zebrapad van Sir Winston Churchillaan.
  4. Nadat je bent overgestoken kom je op de stukje straat van Treslonglaan. Bij deze straat zie je een pad aan de linkszijde van de weg met een stuk groen, deze pad vervolg je. Je bent nu op de Rijner Wateringsekade. Deze pad loopt 900 meter door en bij het kruispunt van Den Dijk ga je rechtsaf (niet over de brug heen).
  5. Je vervolgt het pad totdat je bij een straat komt die Middenweg heet. Deze pad blijf je aanhouden langs het water (rechtszijde is water). Ga je met het water mee naar rechts, kom je uit op Praagsingel.
  6. Je loopt Praagsingel door totdat je een brug ziet recht voor je. Hier steek je de lange brug over en kom je uit op het Ipenrodeplantsoen. Je blijft deze weg aanhouden totdat je bij een rotonde bent (meer een cirkel achtig weg dan een rotonde). Deze steek je over. Je komt op het Doddendaallaan terecht deze straat blijf je aanhouden rechtdoor. Aan het einde van de straat zie een pad door het groen. Gewoon rechtdoor aanhouden. Je loopt nu door het Piratenspeeltuin (eilandje). Je blijft rechtdoor lopen en beland op het Tomatenlaan. Bij de 3de zijstraatje ga je naar links (is een fietspad die heet Reiderlandlaan). Je steekt de brug over en komt uit op het Brasiliastraat. Vanaf Praagsingel tot Reiderlandlaan leg je al een afstand van 1,6 km af, almaar een rechtelijn.
  7. Links van het straat Brasiliastraat zie je het schoolplein van de basisschool (RKBS) daar bevindt het gebouw van je eindbestemming aan de rechterzijde van het plein (Panamaplein 34, 2548 HJ Den Haag)

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist